Verslag Dash D1 – Emmen

3 april 2022

Afgelopen zaterdag was het alweer de laatste thuis speel zaterdag voor ons. Met een mooie 3-1 overwinning hebben we deze wedstrijd afgesloten. Hoe ging dit? Nou zo!

We speelden voor het eerst dit seizoen tegen Emmen DS 1. Geen verwachtingen gewoon volle bak ervoor gaan! Maar dit was in de eerste set wel even zoeken, de pass kwam niet bij het net, weinig serve druk en moeite met het hoge blok van Emmen. Het liep allemaal niet, we lieten de koppies hangen en maakten vooral geen eigen plezier. Dit moet anders werd er de hele tijd gezegd. Maar hoe? We wisten het allemaal niet en zaten er gewoon niet lekker in. Ondanks dat we in de eerste set gelijk op liepen qua punten wist Emmen deze set binnen te slepen. Dan maar opnieuw beginnen aan de tweede set. En yess dit ging al een stuk beter dan de eerste set. Het plezier in het spelletje vonden we weer terug en vochten voor elke bal. Met wat mooie serve series en af en toe wat slimme balletjes weg te leggen bij de tegenstander wonnen we deze set met 25-17. Hup door naar set 3! Na de gewonnen tweede set wisten we dat we in eigen hal wel zouden kunnen winnen. De hal was zoals altijd weer goed gevuld met ons vertrouwde publiek. Aan hen wilden we natuurlijk ook een mooie pot laten zien. Sterk begonnen we aan set 3, de pass lag goed en Jade wist de ballen mooi te verdelen. Het hoge blok waar we in set 1 moeite mee hadden maakten we later alleen maar profijt van. Mandy die weer terug is op haar vertrouwde plek als libero wist de ballen goed uit te verdedigen die in het blok terecht kwamen. Deze set was duidelijk beter en hadden we de macht over Emmen. Ook deze set is binnen. 25-13 voor Dash. Nog 1 set te gaan. We begonnen goed maar op een stand van 3-2 bleven we hangen. Emmen liep uit tot wel 3-14. Dit ging duidelijk de verkeerde kant op. De pass was wat verzwakt maar ook maakte we het met de aanval niet zelf af. Er moest verandering in komen. Bij een stand van 4-14 kwamen we weer wat dichterbij door een mooie serve serie van Pien. Kan het dan toch nog wel? Of wordt het toch een vijfde set? Knallen, vlammen en gas geven, dat waren de woorden die vanaf de kant het veld werden ingeroepen. We waren weer bij en deden weer ons eigen ding. Maar het bleef spannend, Emmen zat er aanvallend goed in en daar hadden wij met de blokkering en verdediging soms moeite mee. Toch waren wij gebrand ook deze set binnen te slepen. Met wat mooie ballen van Ismay die ze via de blokkering wist weg te slaan, hadden we een voorsprong van drie punten. Bij 23-22 wist de scheidsrechter niet of er een touche bal was of dat die uitgeslagen werd. Dubbelfout… Het was nog even spannend maar we wisten gelukkig deze set nog binnen te slepen met 25-23! BAM!! 3-1 gewonnen in eigen hal. Het was vechten en een zware wedstrijd maar kijken toch positief hierop terug. Aankomende zaterdag spelen wij om 14.30 uur tegen Sudosa-Desto in Assen. Die week erop spelen wij dan echt de allerlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Namelijk op donderdagavond 14 april om 20.30 uur. Zijn jullie daar ook weer bij?? Tot dan!