Sponsorcommissie

Rienke Gerritsen

Hallo leden en/of ouders,

Volgend jaar is het weer zover… We krijgen nieuwe kleding! Nieuwe kleding betekent niet alleen een nieuw wedstrijdshirt, maar ook nieuwe sponsors. De sponsorcommissie is inmiddels al druk bezig met het werven van nieuwe sponsors, omdat niet alle sponsors de komende vier jaar door willen gaan met sponsoren.

Sponsors zijn zeer belangrijk, zodat de vereniging financieel gezond blijft. Zeker nu subsidies vanuit de gemeente steeds minder worden, is het belangrijk om voldoende sponsors te vinden om de vereniging draaiende te houden.

Inmiddels is de sponsorcommissie bezig met het inventariseren welke sponsors met ons door willen en of er nieuw sponsors te vinden zijn. Voor dit laatste zijn we goed op weg, maar we hebben er nog niet voldoende. Mocht je iemand weten/zijn die het leuk vindt om een team te sponsoren, laat het ons dan even weten!

Naast het vinden van nieuwe sponsors, is het ook belangrijk dat huidige sponsors willen blijven sponsoren. Hieronder worden wat tips genoemd om de sponsor(s) van jouw team tevreden te houden:

 • Ga af en toe langs bij je sponsor. Nodig ze uit voor een wedstrijd of overweeg jullie teamfoto bij/samen met je sponsor te maken.
 • Volg je sponsor op facebook en like/deel berichten.
 • Heb je een eigen facebookpagina met je team, noem/tag ze dan af en toe in je bericht.
 • Heeft je sponsor iets te vieren? Denk aan bijvoorbeeld een jubileum, zorg dan dat je aan ze denkt. Stuur ze een kaartje of breng een bloemetje langs. Een dergelijk gebaar kan natuurlijk ook met kerst.
Daarnaast willen we dit jaar ook voor het eerst een sponsoravond organiseren. Wellicht kunnen we een leuke (volleybal)activiteit organiseren en daarna een borrel met een hapje. Om dit te kunnen realiseren, zoeken we nog mensen die het leuk vinden om ons te helpen met organiseren.

Heb je ideeën voor de sponsorcommissie? Weet je nog een sponsor? Wil je helpen met het organiseren van een sponsoravond? Laat het even aan een van de leden van de sponsorcommissie weten!

Wat kan ik voor mijn sponsor betekenen

De sponsorcommissie probeert met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen sponsoren voor DASH te werven. Behalve het werven van adversenties is deze commissie belast met het werven van shirtsponsors . Het zou mooi zijn wanneer alle teams een shirtsponsor zouden hebben en die enkele jaren aan DASH te binden. De binding met Dash hangt mede af van de relatie die een team met een sponsor heeft. Daarom hier enkele tips.

 • Nodig de sponsor uit om thuiswedstrijden bij te wonen;
 • Zorg regelmatig voor een wedstrijdverslag (in de krant en op de website);
 • Laat als team iets van je horen tijdens de kerstdagen en oud en nieuw;
 • Wanneer je privé iets bij de sponsor koopt laat dan merken dat hij je shirtsponsor is;
 • Zorg ervoor dat de sponsor tijdens de wedstrijd niet in diskrediet gebracht wordt;
 • Zorg ervoor dat je sponsorkleding er verzorgd uitziet;
 • Betrek je sponsor ook bij teamactiviteiten buiten het veld.
Je ziet hier een aantal voorbeelden om de relatie en het contact met je shirtsponsor te onderhouden. Waarschijnlijk hebben jullie zelf ook ideeën. Bedenk dat het voor een sponsor leuk is wanneer deze merkt dat je waarde aan zijn sponsoring hecht. Wanneer iedereen zich bewust is van het belang van de binding tussen team en sponsor en dit ook doet kan dit leiden tot een verlenging van contracten EN het uitbreiden van het aantal sponsors voor DASH

De sponsorcommissie