Tweede overwinning Dash dames 1

7 november 2022

Op zaterdag 5 november speelden de dames van Dash hun tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Na twee verloren uitwedstrijden waren ze gebrand om de punten in Vorden te houden. Om 18:00 klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd tegen VC Zwolle dames 2.

De eerste set begon wat afwachtend. De felheid en agressiviteit miste, waardoor de stand gelijk opliep. Na een time-out van trainer Michel, wisten de dames het op te pakken. De eerste set van de wedstrijd was binnen, 25-19.

In de tweede set was het van belang om meteen de druk erop te houden. De dames van VC Zwolle mochten niet in hun spel komen. Dit lukte, halverwege de set was de stand 15-5. Echter, door de comfortabele voorsprong werd het spel minder. Ballen vielen te makkelijk op de grond en er werd niet snel genoeg afgemaakt. Hierdoor wist de tegenstander goed terug te komen. Een lastige service van VC Zwolle was lastig te controleren, waardoor het team uit Zwolle langzaamaan dichter bij kwam. Gelukkig werd uiteindelijk ook deze set gewonnen, 25-20.

De derde set begon gelijk op. Door de druk er goed op te houden en scherp te blijven aan het net, werd ook deze set gewonnen. Met de stand van 25-18, was de winst binnen voor de dames van Dash. Natuurlijk waren de dames gebrand om ook de laatste set te winnen en alle punten in Vorden te houden. Bij een stand van 16-16 was er onduidelijkheid over de puntentelling. Volgens de tegenstander een punt teveel voor de dames van Dash, volgens de scheidsrechter klopte de stand. Na wat oponthoud was het van belang om gefocust de blijven en goed door te zetten. Tijdens de stand van 24-21, probeerde de coach van Zwolle nog een wissel aan te vragen. Dit deed hij nét te laat, er werd al gefloten voor de service. Voor beide teams was het niet helemaal duidelijk of er nou werd gewisseld of niet. Gelukkig wist Lot Meijer nog binnen de 8 seconden de bal over het net te serveren en kon ook het laatste punt van de wedstrijd worden binnengehaald. De tegenstander was het niet eens over het verloop van het laatste punt, waardoor er door de aanvoerster van het team geen akkoord werd gegeven voor de uitslag. Eindstand; 4-0 voor Dash dames 1. (zie ook de foto’s in de fotogalerij)