Ongeslagen thuisstatus!!

15 januari 2023

Yes daar mochten we weer. Na een heerlijke winterstop mochten we zaterdag 14 januari weer een wedstrijd spelen. Onze tegenstander was Tornado Geesteren DS 1. Hier wisten we uit 1 setje mee te pikken maar meer ook niet. Tijd voor een return dus!

Om 18.00 uur mochten we aantreden in onze favoriete hal, namelijk ´T Jebbink in Vorden. Wat we wilden was vooral een betere pot neer te zetten dan uit tegen dit team. Ons eigen spel spelen en samen voor alles willen vechten. In de eerste set kwamen we al snel achter te staan en deden we niet meer ons eigen ding. We bleven hangen onze eigen fouten en kwamen er niet meer overheen. Bij een stand van 19-23 riep Anouk dat we dan maar 6 punten op rij moesten gaan maken om alsnog de set binnen te slepen. Okey akkoord! Dat doen we dan maar. En ja hoor, 6 punten op rij en de eerste set is binnen. 25-23.

Op naar de tweede set, het vurige wat we op het eind van de eerste set lieten zien moeten we vasthouden om in de tweede set beter te presteren.

Deze set was een gelijk opgaande strijd, konden veel ballen scoren, er waren lange rally’s maar maakte het aan het eind van de set niet zelf af. Deze set gaven we dan ook uit handen met 25-23.

Op naar set 3. We laten zien dat het erin zit maar wanneer we voor komen te staan lijkt het alsof we wat verzwakken en hierdoor de tegenstander in het spel laten komen. Met een service serie van Lot weten we een voorsprong te pakken. Een goede verdediging in het achterveld, Maaike die de ballen mooi verdeelde en waarnaar de aanvalsters de ballen er één voor één in scoorden was ook deze set voor ons. 25-20.

Kom op dan!! Nog 1 set en de winst is binnen. Blijven doen wat we de vorige set hebben laten zien, met elkaar strijden voor elk punt en vooral genieten van het publiek wat op de tribunes zit.

Het ging weer gelijk op, maar door onze scorende Lot, die overigens de hele wedstrijd aan het vlammen was. En ook Gerdien, die een prachtige killblock had op de middenaanvaller namen we een voorsprong. Na deze voorsprong wist Tornado toch nog dichtbij te komen en gaven we door onze eigen fouten op een stand van 23-21 toch nog deze set uit handen.

2-2….

Niet waar wij op hoopte maar alles geven in de laatste set.

Het ging gelijk op, maar bij een stand van 9-7 wisten we het verschil te maken en nog alles te geven om elk punt opnieuw te scoren. Bij een stand van 13-10 maakten Tornado eigen fouten en sleepten we deze laatste set binnen. 15-10.