Eerste overwinning voor Dash dames 1

17 oktober 2022

Afgelopen zaterdag was het zover de eerste super saturday. Bijna de hele vereniging speelde op vertrouwd terrein, ‘t Jebbink. Met goede uitslagen voor vele teams van Dash begon de wedstrijd van Dash dames 1 tegen Emmen95 dames 1 met een uitreiking van medailles voor de kampioenen van vorig seizoen. Ook kreeg Dash van de Rabobank een cheque uitgereikt voor de Rabobankclubactie waarbij de club een mooi bedrag heeft mogen ontvangen.

Met het binnenstromende publiek begon Dash sterk aan de eerste set tegen Emmen95 dames 1. Er werd een goede service druk geleverd waardoor Emmen niet goed in haar spel kwam. Elk aspect van het Vordense spel werd goed uitgevoerd. Deze set werd dan ook gewonnen met 25-17

Door naar de tweede set. Dash bleef door gaan met het goede spel. Toch kwam Emmen ook meer in het spel en liepen de twee teams gelijk op. Door goed samen te werken en voor elkaar te vechten wist Dash uit te lopen. Met een goede service druk wist Dash de overhand te nemen en wonnen ze de set met 25-17

Met een mooie 2-0 voorsprong begon de derde set. Dash liep achter de feiten aan. Er werd minder service druk geleverd, waardoor de spelverdeler van Emmen beter hun aanvallers kon bedienen. Hierdoor moest Dash er alles aan doen zodat de bal niet op de grond kwam waardoor hetspel voorspelbaar werd. De aanvallers van Dash waren niet opgewassen tegen het hoge blok van Emmen. Met een mooie service reeks van nieuwe aanwinst Meryn Jansen kwam Dash dichter bij Emmen. Echter bleef Dash achter de feiten aanlopen waardoor deze set werd verloren met 23-25.

Tijd voor de vierde set. Met een 2-1 voorsprong in sets was het noodzaak om deze set te pakken om een 5e set te voorkomen. Er werd gevochten voor elke bal. Met goede energie en door als team te werken voor elk punt wist Dash puntje voor puntje de overwinning naar zich toe te trekken. In de slotfase van de 4e set liep Dash uit en pakte de laatste en winnende set met 25-19 winst.

Door echt teamwork heeft Dash haar eerste winst mogen behalen in eigen hal. Volgende week zaterdag 22 oktober vertrekken de dames van Dash dames 1 naar Nijmegen om aan te treden tegen Pegasus dames 1. Om 18:45 zal het eerste fluitsignaal klinken.