Dash zet winnende reeks voort in 2023

30 januari 2023

Zaterdag is de mooiste dag van week. De dames van Dash Vorden speelde de eerste uitwedstrijd van 2023 tegen Emmen ’95 DS 1. Ze waren gebrand om eindelijk goed spel te laten zien bij een uitwedstrijd. Er was in het nieuwe jaar nog niet verloren, en deze reeks wilde ze maar al te graag voortzetten. Met een handje vol meegereisde supporters gingen ze van start aan de eerst set.

Vol goede moed en scherpte starten de meiden van Dash aan de eerste set. Met een goede service druk en een constante pass, werd er een goed spel laten zien aan de kant van Dash. Het ging erg gelijk op in de eerste set, door reddingen en fouten over en weer, bleef het lang spannend. Aan het eind van de set wist Dash een tandje bij te schakelen, door een goede service druk en aanvallend goede ballen, werd de eerst set binnengehaald met een stand van 19-25.

Aan de kant van Dash werd aangegeven dat het spel voortgezet moest worden. Scherp moest er weer gestart worden aan de 2e set, met de dezelfde opstelling werd er gestart aan set 2. Ook deze set ging het gelijk op. De servicedruk en pass van de dames van Dash bleef constant, er werden weinig fouten gemaakt. Door een goede service serie van Pien Meijer, werd ook de 2e set binnen gehaald door de dames van Dash met een stand van 20-25.

Met wat wijzigingen in de 3e set, begonnen de dames van Dash vol goede moed. Er was wat verwarring, en hierdoor kwam Dash op een kleine achterstand. Als team zetten de meiden de schouders er weer onder, en wisten al gauw het gat weer te dichten. Ze gingen al gauw weer verder waar ze gebleven waren. Een goede pass verzorgen, aanvallend mooie ballen scoren en serverend de tegenstander onder druk zetten. Door een mooi blokpunt van Ismay Jansen, waren de meiden weer vol vuur. Dit resulteerde in een mooie 18-25 overwinning voor de dames uit Vorden.

Het was niet te geloven, ze hadden de winnende reeks in 2023 voortgezet, maar dat wilde de dames bekronen met de kers op te taart. De 4e set moest ook nog binnen gehaald worden, om 5 punten mee te nemen naar het mooi dorpje Vorden. Er werden ook deze set weer mooie aanvallende punten gescoord en een goeie servicedruk geleverd. Ook set 4 werd binnen gehaald door de Vordense dames met een setstand van 20-25.

De winnende reeks van 2023 werd doorgezet door de meiden van Dash. Zaterdag 4 februari speelt Dash weer een thuiswedstrijd. Deze keer is Pegasus DS 1 de tegenstander. Ze staan op dit moment op een mooie 2e plek, dit beloofd een spannende wedstrijd te worden. Hopelijk zien wij jullie allemaal in Sporthal ’t Jebbink. Tot dan!