Dash verliest thuiswedstrijd.

24 maart 2024

Afgelopen zaterdag 23 maart stond er voor de dames uit Vorden weer een thuiswedstrijd op het programma. 23 maart stond al lange tijd bij ons in de agenda omcirkeld, want winnen van de huidige koploper leek ons een mooi doel voor deze zaterdag! Voor een goed gevulde tribune klonk rond 18:00 uur het eerste fluitsignaal.

De eerste set ging gelijk op. Met hard werken, mooie rally’s en goede services konden we goed meekomen met de dames uit Zwolle. Tot aan het einde van deze set bleef het spannend, maar uiteindelijk trok Zwolle toch aan het langste eind: 23-25.

Ondanks het verlies van de eerste set, lieten we zien dat we goed mee konden komen. Doel van deze set was dan ook om het goede spel uit de eerste set voort te zetten. Dit lukte in eerste instantie goed. Tot halverwege de tweede set bleven we op gelijke hoogte met de dames uit Zwolle, maar op 13-15 deden zij er een stapje erbij en wisten ze op hoog tempo uit te lopen 16-25.

De derde en de vierde set waren een kopie van de tweede. De dames uit Zwolle hadden ons goed onder druk met hun service, waardoor het lastig was om aanvallend tot score te komen. De derde set eindigde in 17-25. De vierde set stond in het teken van het ons teamgenootje Amke, die vandaag haar laatste wedstrijd in dames 1 speelde. Zij gaat begin april een paar maanden op roadtrip door Europa. Uiteindelijk wisten we aan het einde van de vierde set nog een beetje terug te komen door een goede serviceserie van Ismay, maar het was niet voldoende om de wedstrijd met setwinst af te sluiten: 21-25.

Aankomende zaterdag genieten we van een vrij paasweekend. Op zaterdag 6 april staat de laatste uitwedstrijd op het programma. Dan spelen we om 15:00 uur in het verre Groningen tegen Veracles dames 2. We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk punten mee te nemen naar Vorden!