Dash strijdend ten onder in Huizen

5 februari 2024

Zaterdag 3 februari was het dan eindelijk zover, een data waar Dash dames 1 naar uitkeek. Allereerst omdat de Vordenaren weer een wedstrijd mochten volleyballen, maar ook omdat er aansluitend een teamuitje gepland stond. Tijd om er een mooie dag van te maken dus!

Na een redelijk lange autorit, mede door de toeristische route door de woonwijken van Huizen, kwamen de dames van Dash aan in de PDK Arena. De vorige ontmoeting tussen Dash en PDK dames 1 resulteerde in een terechte 1-3 winst voor PDK. Vrijuit spelen en eigen niveau halen, dat was voor Dash het doel voor de wedstrijd. Niks te verliezen! Stipt om 16:30 uur klonk het eerste fluitsignaal.

Beide ploegen begonnen sterk aan de eerste set. Dash zette een redelijk niveau neer, maar toch was PDK de partij die de touwtjes in handen had. Er werden lange rallys gespeeld en er werd hard gewerkt, toch lukte het Dash niet om de punten af te maken. Ondanks het harde werken en het niveau resulteerde dit in een setstand van 25-14 in het voordeel van PDK.

Ondanks de setstand hield Dash een redelijk goed gevoel over aan de voorgaande set. De Vordenaren gingen dan ook vol goede moed de tweede set in. De servicepass werd goed gebracht waardoor het spel mooi verdeeld kon worden. Waar Dash de vorige set nog even moesten wennen aan het lange blok van de tegenstander, werd hier in deze set slimmer mee omgegaan. Daarnaast werd de servicedruk opgevoerd waardoor de aanval van PDK afgeremd kon worden. Mede door een mooie serviceserie van spelverdeler Jade werd er een gat geslagen, 9-19! Met afwisselend spel werd de setwinst binnengehaald. 16-25 voor Dash.

Het harde werken werd in de derde set doorgezet. Blokkerend en verdedigend werd er alles aangedaan om de aanvalsdruk van de lange PDK meiden onder controle te krijgen. Het eerste gedeelte van de set lukte het Dash om met gevarieerde ballen mee te komen. Helaas sloeg deze keer PDK met een serviceserie een gat die niet meer dicht gelopen kon worden. Dash had teveel kansen nodig om het zelf af te maken. 25-17 voor PDK en hiermee ook een 2-1 voorsprong in sets.

De vierde set lukte het helaas niet meer aan Dash zijde. De foutenlast bij de Vordenaren ging omhoog en er werden weinig punten gescoord. 25-11 winst voor PDK. Wellicht had er deze set nog wat meer ingezeten, maar al met al heeft Dash gestreden voor wat ze waard waren! Hard gewerkt aan beide kanten, maar helaas komt Dash tekort tegen PDK (ook in de lengte wat centimeters). Met 1 punt op zak gingen de dames van Dash, met toch wel een tevreden gevoel, op naar Utrecht om daar te gaan genieten van hun teamuitje!

Volgende week zaterdag, 10 februari, is het weer tijd voor een wedstrijd in ‘t Jebbink Vorden. Dash dames 1 verwelkomt dan Donitas dames 2 uit Groningen. Komt dat zien, 18:00 uur!