Dash pakt fantastische zege in eigen huis

10 maart 2024

Op zaterdag 9 maart mochten de Vordenaren zich opmaken voor een zware pot tegen Dynamo Tubbergen dames 1. De uitwedstrijd in de eerste helft van de competitie was allesbehalve goed, dus Dash had wat recht te zetten in eigen huis. Iets later dan gepland startte de wedstijd in ’t Jebbink.

De Vordenaren schoten uit de startblokken! Door een foutservice aan de kant van Tubbergen ging het eerste punt gelijk naar Vorden. Anouk Versteege-Nijbroek had een heerlijke serveserie en nam Dash al snel een paar punten voorsprong. Niet alleen de serve was uitstekend, ook de servicepass zorgde ervoor dat het spel aan de kant van Vorden gemakkelijk verdeeld kon worden. Dash varieerde in aanval en Tubbergen had (nog) geen antwoord. Richting het einde van de set kwam Tubbergen meer in hun spel en leek nog even in te lopen. Echter voerde Dash de druk meer op en trok aan het langste eind. De set eindigde in 25-20.

Ook de tweede set wisten de Vordenaren hun spel vast te houden. Tot halverwege de set ging het gelijk op. Het publiek werd vermaakt met fantastisch spel van beide partijen. Dynamo had moeite met de blokkering van Dash en kon niet direct scoren. Dankzij drie aces achter elkaar van Lidwien Keizer liep Dash verder uit. Tubbergen kon geen antwoord meer geven en ook deze set ging naar Vorden. Setstand: 25-19.

Dan de beruchte derde set. Daar waar de eerste twee sets sterk begonnen werd aan de kant van Vorden, was dat deze keer allesbehalve. Al gauw keken de Vordenaren tegen een 0-4 achterstand aan. Na een korte time-out pakte Vorden het spel op en halverwege de set wist Dash voor het eerst een voorsprong te pakken. Tubbergen had moeite met de blokkering, waardoor er kansen ontstonden voor de Vordenaren. Hard werken werd beloond: Dash trok wéér aan het langste eind en won de derde set met 25-20.

Vol ongeloof (3-0 voorsprong!) begon Dash aan de vierde set. Tubbergen kreeg de servicepass meer onder controle en kon zo variëren in aanval. Tot het einde van de set ging het gelijk op, maar dit keer was het Dynamo die nét aan het langste eind trok. De laatste set resulteerde in 23-25. Dash won in eigen huis met 3-1.

Volgende week speelt Dash uit tegen Emmen’95 dames 1 om 18:00 uur.