Dash pakt volle buit in Rossum

24 oktober 2021

De aanloop naar de wedstrijd tegen Rosstars was voor de dames uit het 8-kastelendorp zacht gezegd een beetje rommelig. Met blessures en zieken was de opkomst deze week beide trainingen 5 speelsters. Het kwam dus als geroepen toen vanuit Rosstars de vraag kwam om de wedstrijd te verzetten. Hier wilden we met alle plezier aan meewerken, maar we kwamen helaas niet tot een geschikte andere datum waardoor zij besloten om dan toch maar gewoon deze wedstrijd door te laten gaan. Voor hen een geluk, want ze waren nog compleet ook. Wij gingen weer met de vaste groep van 7 soort van fitte speelsters richting Rossum, aangevuld met twee meiden uit dames 2 en een talent uit de MB1.

De eerste set begon Dash scherp met een serviceserie van Maaike Draaijer. Zij strooide nog wat zand in de ogen van de tegenstander, twijfelend of de bal wel over het net zou gaan. Resultaat; een ace. De gezusters Meijer konden de gaten in de blokkering en in het achterveld van de tegenstander lekker vinden en met de servicedruk van iedereen, was het binnen no time 13-25.

D1 BSV 044

Het plan voor de tweede set werd geschreven door de staf. Het devies; doorgaan met waar ze mee bezig waren en vooral de focus behouden. Met Kelly Gotink (nog ziek, maar gelukkig geen Corona) aan de basis van de passlijn, kon Dash naar hartenlust het spel onvoorspelbaar houden. Zelf hielden de meiden uit vorden met de service Rosstars zwaar onder druk, druk waar ze niet onderuit konden komen. Ook deze set was ging met 20-25 mee in de tas naar Vorden.

En zo werd ook de derde set vervolgd, het gevoel aan de kant van de Vordenaren was heerlijk. Het leek geen moeite te kosten om het niveau vast te houden en Rosstars onder druk te houden. Aan het net werden de aanvalsters van Rossum in de tang gehouden, blokkerend liep het ook nog eens heerlijk bij de rood-zwarten. Op een stand van 15-24 wisselde trainer/coach Michel Kuijperij de 13-jarige Femke Vlogtman het veld in om een moeilijke service af te leveren. Deze service was het team uit Rossum te machtig, 15-25.

Nu werd het zaak om ook de vierde set overtuigend te blijven spelen, dan zou het Vordense damesteam de eerste vijfpunter kunnen bijschrijven. Ook in deze set werd er lekker vrijuit gevolleybald. Er was ruimte voor wissels, iedereen die mee was heeft gespeeld. De ‘mini van de week’, Karien Meutstege, kwam haar ervaring nog delen met de jonge meiden. Een paar blokjes van Rosstars kon de Vordense niet deren, onverstoord stoomden zij door naar de winst, 17-25.

Shout out naar onze supporters die ons overal volgen, zelfs als ze jarig zijn, zitten ze er! Ook goed om nog te vermelden is dat de scheidsrechters een puike pot gefloten hebben. Voor volgende week heeft Dash zich helaas terug moeten trekken uit de beker, vanwege te veel blessures in de selectie. De eerst volgende keer om de meiden van Dash te bewonderen is 30 oktober, dan staat de wedstrijd tegen koploper Halley op het programma, 18:00 uur in ‘t Jebbink.

Dash Dames 1