VerslagSudosa- Desto Ds3- Dash Ds1

14 november 2022

Zaterdag 12 november mochten we weer richting het Noorden, Assen dit keer.

Iets later dan verwacht floot de scheidsrechter om 17:45 voor het begin van de wedstrijd.

We begonnen goed aan de wedstrijd halverwege de eerste set stonden we met 11-4 voor. Echter lieten we de ploeg uit Assen helemaal terugkomen en na een tussenstand van 24-24 trokken we helaas aan het kortste eind en verloren we set 1 met 26-24.

Ondanks de verloren set, konden we tevreden zijn over het vertoonde spel. Via o.a een goede servicepass en het goed gebruik maken van het hoge blok van de tegenstander wisten we veel punten te scoren. Dus niet te lang balen en gewoon weer vol goede moed beginnen aan set 2.

Ook de 2e set deden we niet onder voor de tegenstander. Vrijwel de gehele set ging gelijk op, waarbij wij de ene keer 1/2 punten voor stonden en daarna de dames uit assen weer de leiding hadden. Vanaf het begin van deze set begonnen de supporters van de thuisploeg met het fanatiek aanmoedigen van hun team. Dit deden ze door kei en keihard te trommelen, iets om helemaal gek van te worden. Wellicht gaf het de thuisploeg wel net een extra boost want helaas verloren wij ook deze set nipt met 25-22.

Wederom balen met zijn allen maar snel door naar set 3. Deze set begonnen we dramatisch en stonden we heel snel met 8-1 achter. Dan wordt het al heel lastig om de set te winnen, ondanks dat we ons best deden liep het simpelweg niet goed genoeg om de set ook maar een klein beetje spannend te maken. Uiteindelijk verloren we deze set dan ook kansloos met 25-15.

Dankzij deze verloren set konden wij de wedstrijd helaas niet meer winnen. Toch wouden wij niet met lege handen vertrekken uit Assen en hebben wij er alles aan gedaan om nog één punt mee te nemen naar Vorden. Na een overtuigend begin stonden we met 3-10 voor. Het was een set met lange rally’s die gelukkig deze keer wel allemaal onze kant op vielen. Uiteindelijk wonnen we deze set meer dan verdiend met 17-25.  Dit ene puntje heeft er toch voor gezorgd dat we net met een iets beter gevoel in de auto stapten om weer meer dan anderhalf uur naar huis te rijden