4 punten mee naar Vorden na overwinning van de streekderby

15 oktober 2023

YES daar was die dan. Op zaterdag 14 oktober mochten wij de streekderby van de Achterhoek spelen, namelijk Orion DS 1 tegen Dash DS 1. Nummer 12 op de ranglijst tegen de nummer 1. Wat belooft dat voor deze wedstrijd? Na 2 overwinningen in onze eigen hal was het weer tijd voor een uitwedstrijd. Ofnouja… een rit van wel geteld 20 minuten in de auto. Aangekomen in de SaZa Topsporthal was het tijd voor de voorbespreking. Hups, wedstrijd ready en klaar om te beginnen aan onze warming-up. Weten we onze eerste plek te behouden?

De eerste set begonnen we als diesels. We hadden moeite met de servicepass en de blokkering. In verschillende time-outs werd gezegd dat we niet ons hoogste niveau lieten zien. Vanuit coach Tim kregen we mee dat we meer moeten laten zien van ons eigen spel en onze foutenlast naar beneden moeten brengen. Het ging gelijk op maar wisten gelukkig deze spannende set naar ons toe te trekken. Yes de eerste set is binnen; 22-25.

Tijd voor de tweede set. Hier moest wat veranderen wilden we ons eigen spel laten zien voor ons meegekomen publiek. En vooral gaan knijpen, knijpen en knijpen. We moeten laten zien wie hier de betere ploeg is. Sterk begonnen we aan deze set, met een goede service serie van Jade Veenstra en een muur van een blokkering wisten we een voorsprong te pakken van 1-8. En deze voorsprong wisten we vast te houden. De servicepass was beter en ook de blokkering stond deze set als een huis. Hier wisten de verdedigers wel raad mee. Deze set hadden we Orion onder de duim en pakten de setwinst ruim met 12-25.

0-2 voorsprong en doooorrrr! De tweede set was duidelijk een verbetering ten opzichte van set 1. Nu doorpakken in set 3. Ook hier weten we een voorsprong te pakken maar komt Orion beetje bij beetje steeds dichterbij. De eigen foutenlast ging weer omhoog. Er moest iets gebeuren om de voorsprong weer op te pakken. Daar kwam die! Door een service serie van Anouk Versteege wisten we uit te lopen en wonnen we de set met 14-25.

Hoppaa! De winst van deze wedstrijd is al binnen maar gaan voor de volle buit. Helaas begonnen we de laatste set zwak en wist Orion hier de voorsprong te pakken. De servicepass viel weg en ook ging onze foutenlast wederom flink omhoog. Ons niveau werd niet gehaald, desondanks wisten we het nog spannend te maken maar verliezen deze set nipt met 27-25.

1-3 winst!! Helaas wisten we de laatste set niet te winnen maar zijn blij met de 4 punten en hebben uit volle borst het Vordens volkslied mogen zingen voor het meegereisde publiek uit Vorden. Laten we die laatste set dan ook maar snel vergeten.

Volgende week spelen we de tweede ronde van de beker weer in eigen hal! Hier wil je toch weer bij zijn? Onze tegenstanders, beide teams spelend in de Topdivisie, zijn Pegasus DS 1 en SV Dynamo DS 2. Om 13.00 uur spelen we tegen Pegasus DS 1 en om 17.00 uur mogen we het opnemen tegen Dynamo. Zien we jullie dan?? Tot volgende week !