Winst voor Dash dames 1 in eerste thuiswedstrijd

2 oktober 2023

Afgelopen zaterdag was het de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen voor de dames van Dash 1. Door twee spannende wedstrijden van Dash dames 5 en 6 begon de wedstrijd niet stipt om 18:00, maar klonk pas om 18:30 het eerste fluitsignaal. De mini van de week mocht de eerst bal serveren waarna set 1 tegen BBQ Time Tjoba Dames 1 kon beginnen.
Hoewel Dash afgelopen seizoenen niet  bij deze tegenstander in de competitie heeft gezeten, waren de dames uit Klazienaveen niet geheel onbekend. In de voorbereiding begin september stonden deze twee aan elkaar gewaagde teams namelijk al in finale van het oefentoernooi tegen over elkaar.
Hier trok Dash na een intensieve dag aan het kortste einde. Dit betekende dat ze nog iets recht te zetten hadden. De eerste set liepen beide teams gelijk op, maar toch keken de dames van Dash midden in de set tegen een kleine achterstand aan. Mede door een lange service serie van Lidwien konden de dames toch een gat slaan en werd de set nog ruim binnen gehaald met een eindstand van 25-17.
Hoewel punt 1 van de wedstrijd binnen was, haalde dash deze set nog niet haar eigen niveau. In set twee ging de servicedruk van Dash naar beneden en ging deze juist omhoog bij de tegenstander. Hierdoor kregen de dames van dash moeite in de pass en werden ballen niet snel genoeg afgemaakt. Wederom keken de dames tegen een achterstand aan, die als maar groter werd.  Toch kwam richting het einde van de set de omkeer. De servicedruk van Dash werd opgevoerd en harde aanvallen werden afgewisseld met tactische ballen. Dit was echter niet genoeg om de set nog binnen te halen wat resulteerde in een eindstand van 23-25.
Set 3 leek een kopie van de tweede set, doordat de dames van dash wederom midden in de set tegen een achterstand aankeken (14-19). Mede door een goede invalbeurt van Femke en een service serie van Lot wisten de dames van Dash in een spannende slotfase de set naar zich toe te trekken (29-27). Er werd deze set goed verdedigd en ook werd er beter gepasst, waardoor er gevarieerd kon worden in de aanval.
In de vierde set hadden de dames uit Klazienaveen niet veel meer in te brengen in het spel van Dash. Dit resulteerde in  een eindstand van 25-12 en hiermee was de eerste thuis winst van Dash een feit.