Verslag Vocasa D2- Dash D1

27 maart 2023

Iets eerder dan gewend klonk om 14:15 het fluitsignaal in Nijmegen. Met drie punten zouden de dames van Dash zich tijdens deze wedstrijd tegen Vocasa dames 2 al veilig kunnen spelen in de eerste divisie. Ze  begonnen de wedstrijd met een heerlijk killblock. Echter kon deze felle start niet vast worden gehouden. De dames liepen achter de feiten aan en er werd niet zuiver en fel genoeg gespeeld. Het enthousiasme en de druk op de tegenstander was niet aanwezig. Met een 23-20 achterstand leek deze set daarom ook verloren. Toch werd in de laatste fase van de set de felheid gevonden om de set met 24-26 binnen te slepen.

Waar in de eerste set nog niet alles volgens plan verliep, was set 2 eentje voor in de boeken. Er werd hard gewerkt voor elkaar en voor elke bal. De pass werd goed gebracht waardoor het spel mooi verdeeld kon worden. Verder konden de dames van Dash met een goede serivce druk het de tegenstander moeilijk maken.

Deze set werd dan ook overtuigend gewonnen met 11-25

Aan het begin van de derde set was niks terug te zien van de goede tweede set. Er werd gas terug genomen en niet voor elkaar gewerkt. Hierdoor liepen de dames van Dash en Vocasa gelijk op. Halverwege de derde set wist Dash een gat te slaan door een goede servicedruk. Door middel van een goede blokkering en slim gespeelde ballen wist Dash zich te herpakken en de set met 19-25 binnen te slepen.

Met deze 4 punten hebben de dames van Dash zich veilig gespeeld in de eerste divisie. Toch zou het een kers op de taart zijn om het volle aantal punten mee naar Vorden te nemen. Echter werden er op alle vlakken teveel fouten gemaakt en er werd niet meer zuiver gespeeld. Dit zorgde ervoor dat Vocasa een te groot gat had geslagen die niet meer in te halen viel. Deze set werd dan ook met 25-15 verloren. Met dit zure einde overheerst toch vreugde van de gewonnen 4 punten en daarmee de handhaving. Aanstaande zaterdag 1 april wordt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen gespeeld tegen Wevo’70 dames 1. Afsluitend is het dash feest, schroom dus niet om gezellig borrel te komen drinken!