Verslag Dash D1 – DonitasD2

23 januari 2023

Na de gewonnen thuiswedstrijd van vorige week zaterdag tegen de nummer 3 mochten de dames van Dash wederom weer een thuiswedstrijd spelen. Tot nu toe weet Dash elke thuiswedstrijd te winnen. Deze ongeslagen status wilden zij deze thuiswedstrijd natuurlijk ook niet weggeven. Het team dat het tegen de dames van Dash mocht opnemen kwam helemaal vanuit Groningen. Uit hebben de dames van Dash tegen het Groningse team Donitas dames 2 nipt 3-2 verloren.

De eerste set begon scherp, maar gelijk op. Er werd over en weer punten gemaakt en er kon geen gat worden geslagen. Pas vanaf 14-12 voor Dash wisten de dames een groot gat te slaan door een goede serve serie. Deze bracht de dames in een klap na 22-12. Dit was wat de dames nodig hadden en wisten overtuigend de set binnen te halen met 25-14.

Dit gevoel moesten ze vasthouden in de tweede set. Het werd niet cadeau gegeven dus moesten de dames zelf de punten maken. De tweede set begon gelijk weer goed. De pass lag goed waardoor het spel mooi verdeeld kon worden. Via tactische prik ballen en handig gebruik van de lange blokkering stonden de dames goed te spelen. Toch ging het in het begin van de set gelijk op waardoor het belangrijk was dat de dames niet zouden inkakken. Dit gebeurde niet en de set werd gewonnen met 25-19

De derde set was eigenlijk weer een kopie van de eerste set. Er werd mooi spel laten zien en goed verdedigd. Wederom door weer een goede serve serie konden de dames langzaam uitlopen op het team uit Groningen. Om te winnen was het belangrijk om goed de druk erop te houden. Het spel bleef stabiel en zo konden de dames ook de derde en beslissende set binnen slepen met 25-19.

Tijd voor de vierde set, ook wel het toetje genoemd. Met drie goede sets was er geen vuiltje aan de lucht om ook niet de vierde set te pakken. De dames begonnen net als de eerste drie sets, sterk en stabiel. Echter in de middenfase van de set werden er meer eigen foutjes gemaakt. Dit zorgde ervoor dat richting de eindfase van de set Donitas dichterbij kwam. Met een 23-19 voorsprong voor Dash leek de wedstrijd gespeeld. Echter kantelde het om door persoonlijke fouten en het niet kunnen scoren. Dit zorgde ervoor dat Donitas net dat extra stapje er bij deed en de set wist te winnen met 23-25.

Een zuur einde voor een prima, stabiele wedstrijd. Een 5 punter had er zeker in gezeten en de dames van Dash hebben zichzelf tekort gedaan, maar uiteindelijk is het eindresultaat wat telt en dat is een prima uitslag. Door deze punten bij te schrijven stijgt Dash steeds ietsje in de ranglijst en blijft de ongeslagen thuisstatus nog altijd behouden. Volgende week zaterdag 28 januari gaan de dames van Dash richting het noorden. Zij mogen om 18:00 uur aantreden tegen Emmen dames 1. Thuis hebben zij van dit team weten te winnen. De twee teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst en dat beloofd weer een mooie wedstrijd te worden. 

Meer foto's van deze wedstrijd in de fotogalerij