Spanning en sensatie tijdens de volleybal bekerwedstrijden in Vorden

22 oktober 2023

Op zaterdag 21 oktober was het tijd voor de tweede ronde van de nationale beker. Gastteam Dash, uitkomend in de eerste divisie, mocht in het achtkastelendorp Vorden topdivisionisten Pegasus dames 1 en Dynamo dames 2 ontvangen. Drie gewonnen sets betekent wedstrijdwinst en de winnaar van deze driekamp plaatst zich voor de volgende bekerronde.

De eerste wedstrijd nam Dash het op tegen Pegasus. De meiden uit Nijmegen staan momenteel op een vierde plaats in de topdivisie. Vrijuit ballen, proberen het eigen niveau te halen en vooral genieten was het doel voor de Vordenaren. Dash startte scherp aan de wedstrijd. Blokkerend stond het goed, waardoor midden Amke goed aan kon sluiten en menig bal tegen kon houden! Daarnaast werd de servicepass aan Vordense kant mooi gebracht waardoor er fantastische combinaties gelopen konden worden. Dash trok deze set aan het langste eind met 25-22. Set 2 vloog voorbij! Met een goede service, mede van Anne Overbeek, werd Pegasus weg gespeeld. De sfeer zat er goed in en met een eindstand van 25-10 in het voordeel van Dash werd de set afgesloten. Helaas net geen rondje MacDonalds van de trainer. Vanaf set 3 werd het wat spannender en bleven de setstanden dicht bij elkaar. Helaas konden de Vordenaren net niet doordrukken, Pegasus de setwinst en Dash een bloemkooloor rijker. Set 4 startte als een ware strijd, beide teams hielden verdedigend veel van de grond en tot 14-14 ging het gelijk. Hierna ging Dash er vol overheen en trok met een setwinst van 25-17 de wedstrijd naar zich toe! 3-1 winst van een topdivisionist! 

Tussendoor won Pegasus van Dynamo, hierdoor kon Dash nog wel eens gaan stunten..

De eerste set tegen Dynamo stond Dash gelijk onder druk. Dynamo had een goede service waardoor Dash de pass minder goed kon brengen. Ondanks dat het niet zo voelde konden de Vordenaren nog wel goed bijbenen. Helaas trok Dash net aan het kortste eind, 24-26. De tweede set kreeg Dash geen grip op de goed aanvallende nummer 3 van Dynamo. Hierdoor kon Vorden geen aanspraak maken op de setwinst. De derde set leek de koek op, maar wonderbaarlijk kwamen de Vordenaren nog terug en wisten ze zich terug te vechten! Setwinst, kon Dash dan toch nog echt gaan stunten? De vierde set ging het lange tijd gelijk op, maar eigenlijk voelde het voor Dash alsof ze achter stonden en zich terug moesten knokken. Dit lukte heel lang, maar niet lang genoeg. Acht sets op 1 dag is echt teveel. 3-1 winst voor Dynamo.

Dash kijkt met trots terug op de dag. Het beste resultaat: goed spel laten zien, gewonnen van een topdivisie team en nét niet door in de beker. Een vrij weekend in december verdiend! Supporters bedankt, hopelijk hebben jullie genoten. 

Aanstaande zaterdag speelt Dash dames 1 wederom thuis tegen PDK uit Huizen. Komt dat zien, 18:00 uur Sporthal het Jebbink.