Na zwaar bevochten wedstrijd trekt Dash aan het langste eind

6 maart 2024

Na 2 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben stond er zaterdag 2 maart weer een wedstrijd op het programma voor de dames van Dash dames 1 tegen Tornado Geesteren dames 1. Om 16:00 uur klonk het eerste fluitsignaal in Geesteren Overijssel.

De dames van Dash begonnen direct scherp aan de eerste set. Door een stabiele service pass kon het spel goed verdeeld worden. Met het gevarieerde spel werd er een groot gat geslagen waardoor Dash een mooie voorsprong pakte. Dit resulteerde in set winst (16-25).

In set 2 legden de dames van Tornado meer druk op de pass line met een goede service druk. Dit ontbrak aan de kant van Dash. Hierdoor liepen beide teams gelijk op. Door meer eigen fouten gedurende de tweede set aan de kant van Dash werd de set in een spannend set einde beslist in het voordeel van Tornado (28-26)

In de derde set bleven de teams gewaagd aan elkaar. Lange rally’s werden beloond door mooi gescoorde punten. Er werd gevochten voor elk punt. Het harde werken van de dames van Dash werd beloond. Eindstand van de derde set: 22-25.

In de vierde set waren de dames getergd om 4 punten mee te nemen naar het o zo mooie Vorden. Helaas begon de set met een kleine dip. Een gele kaart voor de coach van Tornado en voor Dash liet de spanning in de wedstrijd zien. De kleine achterstand aan het begin van de set kon nog worden weggewerkt. Echter was dit niet genoeg om de winst binnen te slepen. Een vijfde set moest de beslissing brengen. (26-24)

Vol goede moed begonnen de dames van Dash aan de, wat later bleek, laatste 32 punten van de wedstrijd. Er werd hard gewerkt.  Dit resulteerde in een nipte overwinning van 15-17 wat een 3-2 winst betekende voor de dames uit Vorden.

Komende zaterdag 9 maart speelt Dash dames 1 om 18:00 uur in het ‘T Jebbink in Vorden tegen Dynamo Tubbergen dames 1.