Inkomen in Ootmarsum

1 februari 2022

Zaterdag 29 januari was het dan eindelijk zover. Wat voelde als jaren geleden, er mocht weer gevolleybald worden MET publiek. Met weinig trainingsuren in de benen besloten Set-Up en Dash in overleg toch om de wedstrijd door te laten gaan. Om te voorkomen dat er nog meer ingehaald zou moeten worden. Voor de start van de wedstrijd gaf trainer/coach Michel Kuiperij al aan, dat het vooral zaak was om weer wedstrijdritme op te bouwen. Het doel was dan ook dat iedereen speeltijd zou krijgen.

De eerste set startten we met de bekende starting-seven. Tot nu toe was dit niet uit luxe, maar noodzaak met maar 7 speelsters. Gelukkig zijn we ondertussen aangevuld tot 9 en traint nummer 10 weer mee. Daarnaast waren ook Maud en Femke Vlogtman meegereisd naar Ootmarsum. De start was (zoals te verwachten) rommelig, er was moeite met de servicepass en ook de eigen service kregen we niet onder controle. We keken al snel tegen een aardige achterstand aan, maar hielden de hoofden omhoog. Er werd vooral gezocht naar het eigen spel en de afstemming. Deze set was duidelijk voor Set-Up met 25-16.

De tweede set werd er wat door gewisseld en er werden aanzienlijk minder eigen fouten gemaakt. Dit zorgde ervoor dat we aan het eind van de set nog steeds meededen, maar helaas was de tegenstander constanter en stabieler in hun spel. Deze set ging met 25-20 verloren.

Toch voelde het al beter en werd de derde set sterk begonnen. Helaas was dit van korte duur en kwam Set-Up er weer overheen met al hun ervaring. Ondanks goed verdedigend werk bleek scoren moeizaam. De afstemming aan het net liet te wensen over en er werden weer meer eigen fouten gemaakt. Hierdoor strandde deze set wederom op 25-16.

Toch zag het er volleyballend al beter uit dan aan de start van deze wedstrijd en waren we vastbesloten om minimaal een vergelijkbaar resultaat als thuis mee naar Vorden te nemen. Dan was wel duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden. Zogezegd, zo gedaan. Was het altijd maar zo makkelijk om woorden om te zetten in daden. De afstemming was beter, de servicedruk werd opgevoerd en aan het net werden meer ballen gescoord. Het spel werd minder voorspelbaar. Set-Up probeerde met wissels de flow nog te doorbreken, maar dit was te laat. Met 19-25 ging er toch nog een puntje mee naar Vorden.

Al met al een wedstrijd waar weer ritme is opgedaan en waar iedereen hun leermomenten weer uit kan halen. Daarnaast was het toch genieten om een wedstrijd met publiek te mogen spelen. Laten we hopen dat dat weer het nieuwe normaal wordt. Volgende week spelen we (waarschijnlijk) thuis tegen Rosstars dames 1. Om 18:00 uur wordt er aangevangen in sporthal ‘t Jebbink.