Hoge pieken, diepe dalen.

10 oktober 2022

Daar gingen we dan, op naar Groningen voor onze allereerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na een aantal weken vol met voorbereidingen was het dan eindelijk zo ver. We speelden uit tegen ADD Safety & Security Donitas Dames 2. Voor ons is deze wedstrijd altijd een dagje uit, zo’n ongeveer 2 uur en 15 minuten hebben we er de heenweg over gedaan om in de Struikhal aan te komen.

Het fluitsignaal klonk om 17.30 uur. Met woorden van onze trainer begonnen we aan de eerste wedstrijd. Belangrijk was om ons eigen spelletje te spelen en vooral op ons eigen spel te focussen. Al snel begonnen we scherp aan de eerste set, met een goede service druk en pass. Hierop kon onze spelverdeler de ballen mooi verdelen over de aanvallers. We zaten al snel met z’n allen in een goede flow. Vechten voor elke bal, juichen voor elk punt en het enthousiasme aan de kant. Iedereen kon zo genieten van de euforie wat er bij ons was in de eerste set. We waren deze set duidelijk sterker dan onze tegenstander. Yess eerste set binnen. 17-25 voor Dash.

Met het fanatisme wat we hadden in de eerste set wilden we dit ook de hele wedstrijd voortzetten. Toch begonnen we de tweede set duidelijker minder sterk dan de eerste set. We hadden moeite met de service pass waardoor Donitas al een op een paar punten uitliep. Er moest duidelijk wat veranderen, na een time out en wat woorden vanaf de kant gingen we weer het veld in. Gas geven! Dat moesten we doen. De service pass hadden we weer onder controle en ook aanvallend werden er slimme ballen gescoord. Hierdoor kwamen we aardig bij en was de tweede set nog niet verloren. Toch wist Donitas het ons nog moeilijk te maken en gingen zij er met de set winst vandoor. 25-22.

Okey deze set was duidelijk minder dan hoe we begonnen zijn. Ons vechtlust wat we de eerste set allemaal hadden was deze set minder aanwezig. Knallen voor die derde set.

Knallen, vlammen en vooral gas blijven geven, dat waren de woorden die vanaf de kant werden geroepen. De wedstrijd is nog niet verloren en er kan nog van alles gebeuren. Gewoon blijven vechten voor elke bal en vooral genieten van elk gewonnen punt. Zo’n reisje naar Groningen maak je niet voor niets.

Service druk was deze wedstrijd erg belangrijk, Donitas had hier moeite mee en hierdoor konden wij het aanvallend afmaken. Deze set ging gelijk op maar gelukkig wisten we deze set binnen te slepen. 18-25. Yess 2-1 voorsprong. Een aantal hadden voorafgaand de wedstrijd een 3-1 overwinning voorspeld, dit zou dus betekenen nog 1 set te gaan.

Startend aan de vierde set verliep het toch minder soepel dan gehoopt. Er waren overal wel verbeteringspunten maar hadden vooral moeite om het in de aanval zelf af te maken en ook blokkerend waren we deze set heel erg zoekend. Shit man…. het moest allemaal wat beter maar vooral onze energielevel moest omhoog. We maakten er zelf geen feestje meer van en genoten niet van elk gewonnen punt. Donitas wist hier goed gebruik van te maken en haalden deze vierde set binnen. 25-16.

2-2…

Dan maar die vijfde set, we waren op maar moesten dan nog 1 set alles geven. Erop of eronder…. Het ging gelijk op in de vijfde set, punt om punt. Ondertussen was de hele hal vol gestroomd met speelsters die na ons een wedstrijd hadden. Met veel rumoer in de hal streden we voor elk punt, het zat er echt nog in. Maar door wat eigen fouten kreeg Donitas een voorsprong en sleepten uiteindelijk de vijfde set binnen met 15-13.

Een wedstrijd met hoge pieken en diepe dalen. Er had meer ingezeten maar helaas net niet met de winst ervandoor. De terugreis naar ons dorpje Vorden kon beginnen, met uiteraard een tussenstop bij de Mc Donalds.  Er zijn zeker verbeterpunten en gaan hier de aankomende week keihard aan werken om aanstaande zaterdag weer te knallen tegen Emmen dames 1. Jullie zijn hier ook bij toch?

Zaterdag 15 oktober om 18.00 uur in ‘T Jebbink in Vorden.

Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt door een vertegenwoordiger van de Rabobank om 17:30 uur de cheque uitgereikt met de opbrengst van de Rabo Clubsupport actie.

Tevens worden nog een aantal kampioenen van het vorige seizoen  in het zonnetje gezet.

Dus komt allen op tijd naar de sporthal aanstaande zaterdag!