Eindelijk weer volleyballen in het vertrouwde Jebbink!

8 februari 2022

Vorige week mocht iedereen na lang gewacht te hebben eindelijk weer wedstrijden spelen. Ondanks dat er al gespeeld was, voelde deze wedstrijd toch een beetje anders. Namelijk de eerste wedstrijd sinds lange tijd in het vertrouwde Jebbink én met publiek! Dat vindt Dash toch wel het fijnste wat er is. Lekker volleyballen in de eigen sporthal met eigen publiek. Iedereen was dan ook al vroeg in de zaal te vinden. En niet alleen vanwege de zaaldienst die gedraaid moest worden, maar vooral omdat niemand kon wachten om weer lekker thuis te kunnen spelen.

Je zou denken dat er dan ook erg scherp aan de wedstrijd begonnen zou worden maar helaas was dit niet het geval. Vanaf het begin van de set kwamen de meiden uit Vorden op een achterstand van drie punten. Gedurende de set werd dit gat groter gemaakt door de meiden uit Rossum. Hen lukte het wel om vrijuit te spelen. De meiden uit Rossum waren naar Vorden gekomen zonder coach en hadden dan ook niks te verliezen en dit was te zien. Dash wilde graag maar het lukte de meiden niet om in hun eigen spel te komen. Aan het einde van de set werd het gat langzaam kleiner en leek het beter te gaan lopen maar helaas was de set te kort om het tij te keren. Rosstars wist de set te winnen met 25-21.

De eerste set werd dan wel verloren, maar Dash was niet van plan om meer punten weg te geven. Het einde van de eerste set liep al beter dan hoe de wedstrijd werd begonnen dus de meiden waren van plan deze stijgende lijn door te zetten. En dit lukte. Vanaf het begin van de set wist Dash een voorsprong te pakken van twee punten. De stand was 9-7 en de meiden wisten dit door te zetten.  De pass, geleid door libero Kelly Gotink, liep als een trein en hierdoor kon er lekker gespeeld en gevarieerd worden. De tweede set werd dan ook binnengehaald met 25-19.

De stijgende lijn werd vastgehouden in de derde set. Meteen wist Dash met een stand van 5-3 op voorsprong te komen. Dit werd al snel uitgebouwd naar 10-3 en dit werd doorgetrokken naar 19-8. Anouk Versteege was de ballen lekker aan het wegslaan op het midden. De set werd met een setstand van 25-10 binnengeslagen door de meiden van Dash.

Maar de wedstrijd was nog niet gewonnen. De stijgende lijn stagneerde in de vierde set. Dash keek al snel tegen een achterstand aan van drie punten, vergelijkbaar met set één. Maar gelukkig wisten de meiden van Dash dit nu wel op tijd om te draaien. Door middel van een serve serie werd het tij gekeerd en keek Dash opeens tegen een voorsprong aan van 15-11. Dit werd doorgezet. Aan het einde van de set wist Rosstars nog even wat dichterbij te komen maar Dash liet zich niet gek maken. Met een setstand van 25-21 wisten de meiden van Dash de winst naar zich toe te trekken!

Het ging niet vanzelf maar de winst bleef in Vorden!

Volgende week, 12 februari a.s., staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Het komt niet vaak voor dat deze zo dichtbij zijn. Om 18:00 uur mag Dash namelijk aantreden in Wehl tegen de koploper Halley DS1. Van de hekkensluiter naar de koploper. Alle support is dan ook meer dan welkom. Een uitwedstrijd is niet vaak zo dichtbij dus hopelijk tot in Wehl allemaal!