Eerste volle buit voor Dash

18 december 2023

Zaterdag stond de laatste (thuis)wedstrijd van 2023 op het programma voor Dash D1. Veracles D2 was de tegenstander, niet geheel onbekend. Aan het begin van het seizoen speelden beide ploegen tijdens een oefentoernooi al 2 sets tegen elkaar. Niet dat je hier veel van kon zeggen, want Veracles had destijds nog maar 8 speelsters over. Wel wist Dash D1 deze oefenwedstrijd met 2-0 te winnen en dit was ook het doel van deze zaterdag: winnen zonder setverlies. Zou het dan eindelijk gaan lukken? De titel verraad het antwoord al.

De eerste set werd gelijk duidelijk dat het een zware pot zou worden. Veel rally’s over en weer, met aan beide kanten mooie punten. Het ene moment stond Dash een paar punten voor, het andere moment Veracles. Maar door weinig eigen fouten te maken liep Dash richting de twintig punten uit. Aan het eind van de set werd het nog even spannend en kwam er onrust in het team, maar door een foutserve van Veracles was daar toch het verlossende punt. Eerste set binnen, 25-23.

De tweede set werd de nadruk met name gelegd op meer energie proberen te leveren. We werkten hard en hadden af en toe wat pech in de rally’s maar wisten al snel een gat te slaan door een goede servicedruk en servicepass. Veracles had moeite met deze druk en werd voorspelbaarder, waardoor we onze block-verdediging goed georganiseerd hadden. Bij 19-13 was er geen vuiltje aan de lucht, maar ook deze set kwam Veracles nog onnodig dichterbij. Met name doordat onze servicedruk af nam en we te veel kansen nodig hadden om het punt daadwerkelijk op het scorebord te krijgen. Maar we waren op tijd bij de les en wisten ook deze set winnend af te sluiten, 25-21.

De derde set was een kopie van de tweede set, met als enige verschil dat de scheidsrechters een duidelijke negatieve rol gingen spelen. Met meerdere discutabele beslissingen met name rondom touche waren ze zeker niet op hun best deze wedstrijd. Gelukkig kwam setwinst niet meer in gevaar (25-22) en was hiermee ook de winst veiliggesteld.

Die vierde set dan, niet onze meest gelukkige set tot nu toe dit seizoen. Zouden we dan ein-de-lijk eens de volle 5 punten in Vorden houden? Tot 9-9 ging de set gelijk op, waarna een speelster van Veracles geblesseerd raakte doordat ze op een voet landde. Het spel lag even stil en hierna waren we het even kwijt. Op een achterstand van 12-19 zag het er niet naar uit dat we deze set nog winnend af zouden sluiten, maar daar kwam Lot Meijer. Met een fantastische servicebeurt kwam het geloof weer in de ploeg. En zo was het met een paar keer knipperen 19-19. Nu kon het alle kanten op, maar het viel de goede kant op, 25-23! Op de juiste momenten hebben we vandaag verzorgd spel gespeeld, waardoor we met 5 punten richting de kerstmarkt konden. En mede door deze punten staan we nu halverwege het seizoen op een mooie derde plaats. Nu genieten van de feestdagen en dan beginnen we in januari aan de tweede helft.