Dash zet, ondanks 2-3 verlies, fantastische prestatie neer

6 februari 2023

Zaterdag 4 februari mochten de dames van Dash weer in eigen hal strijden. Dit keer stond Pegasus dames 1, nummer 2 in de competitie, op het programma. De uitwedstrijd was er één om heel snel te vergeten, dus ze waren dit keer extra gebrand om zo veel mogelijk punten in Vorden te behouden. Iets later dan 18:00 uur ging de wedstrijd van start.

De Vordenaren begonnen sterk. Een sterkte servicedruk zorgde ervoor dat Pegasus moeite had met het leveren van de pass. Dash raapte alles van de grond en kon aanvallend veel mooie punten scoren. Al gauw bouwden de Vordenaren een behoorlijke voorsprong op. Halverwege de set leek Pegasus even terug te komen, maar Vorden wist daar een stokje voor te steken. Ze voerden de druk verder op en sleepten de set binnen met 25-18.

Op naar de tweede set! Vol goede moed begonnen de dames van Dash aan de tweede set. Al gauw gebeurde hier het omgekeerde van de eerste set. Pegasus gaf gas. De servicepass lag nog altijd goed, maar aanvallend wisten de Vordenaren niet snel te scoren. Er ontstonden lange rally’s, waarbij Pegasus vaak aan het langste eind trok. De set eindigde dan ook in 14-25.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Op naar de derde set. Dash kwam aan het begin van de set al snel op voorsprong. Beide kanten kregen moeite met de service, waardoor er veel punten over en weer gingen. Pegasus kwam aan het einde van set terug. Blokkerend zat het team uit Nijmegen er goed bij, waardoor Dash minder snel kon scoren. Lange rally’s zorgden voor een spannend einde van de set. De 25 op het scorebord werd gepasseerd. Pegasus trok uiteindelijk aan het langste eind en trok de set naar zich toe met 28-30.

Tijdens de vierde set keek Dash continu tegen een kleine achterstand aan. Echter wisten de dames uit Vorden wel bij te blijven. Er werd gestreden voor elke bal. Aan het einde van de set kregen de Vordenaren het aanvallend weer lastig. Het blok van Pegasus stond als een huis en even leek het erop dat ook de deze set naar Pegasus ging. Maar niets bleek minder waar. De Vordenaren gaven al hun energie en trokken de set op het nippertje naar zich toe. De set eindigde in 25-23 en de ploegen maakten zich op voor een vijfsetter.

De Vordenaren kwamen al snel op een achterstand. Daar waar Dash zocht naar het laatste beetje energie, walste Pegasus door. Het was niet genoeg om bij te blijven, waardoor Pegasus er met de winst vandoor ging. Met 6-15 kwam een einde aan een fantastische wedstrijd. Ondanks de eerste nederlaag in eigen huis heeft Dash een fantastische prestatie neergezet!

Volgende week speelt Dash uit tegen VC Zwolle dames 2. Om 14:30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in de WRZV-hallen te Zwolle. Hopelijk tot dan!