Dash verliest wederom uitwedstrijd

18 maart 2024

Afgelopen zaterdag, 16 maart, stond er voor de dames uit Vorden weer een verre uitwedstrijd op de agenda. Hier zijn zij ondertussen al volledig aan gewend, want in een competitie met meerdere teams uit Groningen, een team uit Sneek, Assen en Klazienaveen is een potje in Emmen binnen het verwachtingspatroon. De Vordenaren hebben de afgelopen jaren al vaker in Emmen gespeeld en hier is een soort haat/liefde verhouding ontstaan. Of er wordt erg goed gespeeld en de winst wordt overtuigend binnen gesleept, of er wordt een hele slechte pot gespeeld en hier wordt het liefst niet meer aan gedacht of over gepraat. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond Dash op een nette 6e plaats en Emmen op een 11e plaats.

Na een week waarin niet compleet getraind werd vanwege wat vakanties en een wintersport, konden we op zaterdag ook niet compleet richting Emmen. Helaas ontbrak Amke. Maar met de overige 11 gingen we op pad. In Emmen aangekomen konden we zowaar op tijd aan de wedstrijd beginnen, maar de scheidsrechters waren nog niet helemaal klaar. Na een paar grapjes over en weer werd er dan gefloten voor de eerste service. Dit eerste punt ging direct naar Emmen, maar hopelijk gaf dit niet het beeld van de wedstrijd weer. En in de eerste set leek niets minder waar. Aan de hand van een aantal service series, waarin vooral de serie van Anne uitblonk, liepen we uit naar een ruime voorsprong. Ook nog te noemen is dat de dames uit Emmen zelf aardig wat fouten maakten. Aan het eind van de set waren wij ruim als eerst bij de 25 punten grens en konden we met een voorsprong wisselen van kant.

Over de rest van de wedstrijd kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Tijdens deze kantwissel werd nog benoemd dat de dames uit Emmen zelf erg veel fouten hadden gemaakt en dat zij, wanneer deze foutenlast omlaag ging, een stuk beter voor de dag zouden komen. We zouden dan zelf ook zeker nog een paar tandjes bij moeten schakelen. Aan het begin van de tweede set bleek Emmen het lek aardig boven te hebben. Wij daarentegen hebben de rest van de wedstrijd vooral tegen onszelf gevolleybald. Het lukte ons niet meer om de passlijn van Emmen onder druk te krijgen. Zelf kwamen we wel onder druk, onze blokkering stond niet meer goed, we konden de gaten niet meer vinden in de verdediging van Emmen en wij zakten steeds dieper weg in ons eigen gegraven gat.

In de derde set hadden we nog een aantal oplevingen en kwamen we erg dicht in de buurt van setwinst, maar dit mocht ook niet zo zijn.

De vierde set was gelijk aan de tweede, we konden geen vuist meer maken en kregen geen grip op het spel van de dames uit Emmen.

Jammer maar helaas, we hebben de vorm van de afgelopen weken niet door kunnen trekken in deze wedstrijd. Aankomende week hebben we weer genoeg om aan te werken, want volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen VC Zwolle DS2 op het programma, de huidige koploper. Dit zal een ontzettend pittig potje worden. In de eerste helft hebben wij 1 punt kunnen pakken tegen deze tegenstander, lukt het ons om dit resultaat te evenaren of zelfs verbeteren? Dan moeten we wel iets beter voor de dag komen dan afgelopen zaterdag. We spelen wel weer lekker in onze eigen hal, 18:00 uur in ‘ t Jebbink. Dit is ook de laatste wedstrijd van ons lieve teamgenootje Amke, zij gaat begin april 2 maanden op roadtrip! Haar laatste wedstrijd wil je toch niet missen? Tot dan!