Dash verliest (ook) van zichzelf

16 oktober 2021

Zaterdag 2 oktober, de eerste uitwedstrijd voor Dash dames 1. Na zo’n gek seizoen als vorig jaar, waar het voor de Vordense dames bleef bij twee wedstrijden, was het een verademing om nu de derde wedstrijd te spelen. Het liefst spelen de Vordense natuurlijk in de eigen sporthal ‘t Jebbink, waar een fantastische sfeer hangt en altijd de heerlijke daghap op hen staat te wachten, maar het is niet altijd feest. Deze zaterdag was de Vocasa-hal in Nijmegen het strijdtoneel. Deze hal is wel een tegenpool van de eigen sporthal. Sfeerloos was het woord wat deze hal en gelijk ook de wedstrijd typeerde. Misschien ook omdat de wedstrijd van het eerste was afgelast? Voor de dames van Dash is de sfeer vaak juist een kracht, maar in deze hal was het moeilijk om sfeer te creëren. Misschien ook omdat Dash afgereisd was naar Nijmegen met maar precies 7 speelsters die mee konden doen vandaag?

De eerste set was een beetje een weerspiegeling van de eerste set vorige week tegen Dynamo. Een goede service van VoCASA zorgde er voor dat Dash gelijk onder druk stond en hier kwamen ze moeizaam onderuit. Het grootste verschil met de eerste set vorige week was de eindstand; 25-14, dus twee punten meer gehaald.

Als er dan ook doorgespeeld kon worden zoals vorige week de wedstrijd was hervat, was er nog niets verloren. Zo leek het in eerste instantie ook te gaan. Het plezier kwam terug, ook Dash kon VoCASA nu onder druk houden in de service waardoor de tweede set een gelijk opgaande strijd werd. Met wat discutabele beslissingen op vervelende momenten was het een set van ‘net niet’, 25-23.

In de derde set was het vat nog niet leeg van de 7 speelsters uit Vorden. Er werd lekker doorgespeeld, maar bij een serviceserie van het Nijmeegse team rond het midden van de set, was er geen antwoord. Er werd niet meer gescoord en het werd te voorspelbaar. Eigen taken werden niet meer uitgevoerd en ook hier waren er wat discutabele momenten van het scheidsrechtersduo. Sinds wanneer mag je als eerste scheids niet fluiten voor een bal die het plafond raakt? De frustratie over het eigen spel in combinatie met deze momenten, zorgde er voor dat het volleybal niet meer was om over naar huis te schrijven helaas. VoCASA ging ook in deze set ogenschijnlijk simpel met de winst er vandoor.

Dan nog maar voor dat laatste puntje gaan, was het devies. Maar deze wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Helaas, want zelfs in deze hal was er Vordens publiek en die hadden zeker wat beters verdiend. Genoeg punten om aan te werken deze week, waarna Set-Up ‘65 D2 naar het mooie Vorden komt, om te strijden in sporthal ‘t Jebbink. Om 18:00 uur wordt er gefloten voor de start en aan het eind staat Ed’s daghap op je te wachten. Tot dan!