Dash verliest nipt in eigen hal

16 oktober 2021

Zaterdag is de mooiste dag van de week. Er stond weer een thuiswedstrijd op het programma voor Dash dames 1. Doordat de corona regels versoepeld waren, mocht er weer meer publiek aanwezig zijn bij de wedstrijd. En dit was goed te zien, met volle tribunes werd er aan de wedstrijd gestart.

Vol goede moed starten de dames van Dash dames 1 aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Dynamo een goed service druk leverde, en dat de dames van Dash hier moeite mee hadden. Dynamo bleef hun eigen spel goed doorzetten en Dash wist hier niks tegen in te brengen. Dit resulteerde dan ook in een snel set verlies van 12-25.

Dash wilde de volle tribunes meer laten zien. De tweede set werd daardoor een stuk scherper gestart. Dash leverde meer servicedruk en kon daarmee Dynamo goed onder druk zetten. Ook verdedigend wist Dash zich te herpakken. Door veel slimme ballen via de blokkering, ging het gelijk op in de tweede set tot 25-25, en was het spannend tot het laatste punt. Door een aantal fouten van Dash en goede aanvallen aan de kant van Dynamo, wist Dynamo de set binnen te slepen met 25-27.

Een 0-2 achterstand voor de thuisspelende team. Dash wist dat ze het goede spel van de tweede set door moesten zetten en het einde vooral moesten vergeten. Door veel service druk, aanvallende slimme ballen en verdedigend goed werk aan de kant van Dash, ging de derde set gelijk op. Het publiek ging achter het thuisspelende team staan, door veel kabaal en enthousiasme, wist Dash de derde set binnen te slepen met 26-24.

Het goede spel van de derde set wilde Dash doorzetten, ze begonnen weer sterk aan de vierde set. Door veel plezier en hard werken werd al snel een voorsprong opgebouwd voor Dash. Ze waren niet meer van plan het weg te geven, en wisten het goede spel vast te houden. Er werd geknokt voor elk punt, en aan de kant van Dynamo werden meer fouten gemaakt. Dit resulteerde in een set winst voor Dash 25-19.

Het toetje moest nog gespeeld worden. Dash was gebrand om ook deze set nog binnen te slepen. Het bleef in de vijfde set erg spannend, tot aan 12-12 ging het gelijk op. Dynamo zette en tandje bij, en liet zien dat het een ervaren ploeg is. Met 12-15 ging de vijfde set naar Dynamo Apeldoorn DS2.

Dash wist de winst niet binnen te halen, maar wilde het publiek toch bedanken door het “Vordense volkslied” te laten klinken in de hal. Volgende weekend, 2 oktober, speelt Dash uit tegen VoCASA DS 2.