Dash overklast Tornado in eerste drie sets

12 november 2023

Afgelopen zaterdag stond er wederom een topper op het programma in sporthal ’t Jebbink in Vorden. Dash dames 1 speelde tegen Tornado Geesteren dames 1, de nummer 2 tegen de nummer 4. Vooraf werd vooral gehamerd op het uitgaan van onze eigen krachten, druk blijven leveren. Van het voorgaande seizoen konden we ons nog herinneren dat de dames uit Geesteren graag veel over midden spelen, dus dan is servicedruk key.

De eerste set begonnen we iets afwachtend, een beetje aftasten waar de ruimtes lagen. Maar toen we eenmaal de servicedruk opschroefden en onze blok/verdediging hadden staan, had Tornado niks meer in te brengen. Tactische ballen werden afgewisseld met prachtige aanvallen, killblockjes en een hele goede service pass. Voordat het publiek goed en wel zat, was de eerste set al gespeeld, 25-17.

De tweede set starten de Vordenaren gelijk met een paar flinke serviceseries. Af en toe zaten er wat momenten tussen waar Tornado weer een klein beetje dichterbij kwam, maar dan werd de eigen foutenlast omlaag gebracht. Blokjes werden weggespeeld, waardoor het voor de aanvalsters uit Vorden steeds makkelijker werd om te scoren. Ook deze set was een prooi voor Dash dames 1, 25-16.

De beruchte derde set, eentje waar je het vaak jezelf erg lastig kan maken als je al comfortabel op een 2-0 voorsprong bent gekomen. Dit wilden wij niet laten gebeuren, alle koppies weer dezelfde kant op en doorknijpen, zoals de coaches zouden zeggen. De start van de derde set was dan ook een kopie van de tweede. Veel serviceseries, een grote voorsprong opgebouwd en het leek erop alsof ook deze set met een paar keer knipperen binnengehaald zou worden. Maar er slopen wat foutjes in, Tornado kon nog iets aan de stand doen, maar de dames uit Vorden waren op tijd bij de les en sloten ook deze set winnend af, 25-17.

Nu wilden we natuurlijk ook die laatste set in Vorden houden, onszelf voor het eerst dit seizoen belonen met de 5 punten. Maar vanaf het begin van de set maakten we te veel eigen fouten. Directe passfouten, aanval uit of in het net, servicefouten. Met een aantal wissels probeerden we de omslag nog te forceren en af en toe leek het ook alsof we dichterbij kwamen, maar het zat er deze laatste set niet meer in. We moesten helaas één punt afstaan aan de dames uit Geesteren, 19-25.

Al met al de eerste twee/drie sets erg goed gespeeld, maar helaas net niet lang genoeg vol kunnen houden om de vijf punten in Vorden te houden. Volgende week staat er weer een spannend potje op de planning, we spelen dan uit in Tubbergen tegen Dynamo. Zij staan op dit moment zesde, maar in een aardig vertekende stand, met twee wedstrijden minder gespeeld. De wedstrijd start om 16:30 uur, we zien jullie daar graag op de tribune!