Dash kan 2,5 set mee in het niveau van de kampioen

17 april 2023

Zaterdag 15 april speelden de dames van Dash dames 1 alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. En wat voor één. Er werd in Wehl gestreden tegen de kampioen. De thuiswedstrijd hadden de Vordenaren onverwachts naar zich toe kunnen trekken, eens zien of ze ook een paar punten mee naar Vorden konden nemen vanuit Wehl.

Voorafgaand aan de wedstrijd, tijdens de tos werd een kleinigheidje overhandigd aan de aanvoerster van Halley dames 1, vanwege het behaalde kampioenschap, maar dat was dan ook direct het enige cadeautje waar de dames uit Vorden aan mee wilden werken.

De eerste set werd aan beide kanten scherp gestart en ging daardoor erg gelijk op. Mooie service en blokpunten wisselden elkaar af. Verdedigend werd er veel van de grond gehaald en er werd hard voor elkaar gewerkt. Helaas was erop 14-12 een serviceserie van Halley in een rotatie waar de dames van Dash de bal maar niet gescoord kregen. Voor je er erg in had was de eerste set gespeeld.

In de kantwissel werd erop gehamerd dat we erg lekker stonden te spelen, vooral doorgaan, voor elkaar blijven werken en met lef blijven spelen. Dat lieten de Vordenaren zich geen twee keer zeggen. Aan de hand van een opgeschroefde servicedruk, kwamen ze zelfs voor te staan en dit resulteerde in een zeer spannende slotfase. Over en weer werden de punten gescoord, het ene punt nog mooier dan het ander. Het publiek kreeg een mooi volleybalgevecht voorgeschoteld en zat op het puntje van de banken. Helaas voor de meiden uit Vorden, trokken ze net aan het kortste eind.

Maar ook nu, zeker geen man overboord. Alleen maar mooi om zoveel tegenstand te kunnen bieden tegen de nummer 1 van de ranglijst! Op dezelfde voet doorgaan, niet inhouden, met lef blijven spelen. En zo viel het kwartje in deze set naar Vordense zijde. Het werd nog een beetje billen knijpen richting het einde van de set, maar het beslissende punt werd op tijd gemaakt.

De vierde set was de pijp leeg aan het raken. Na twee keer knipperen stond er al een achterstand van 8-1 op de borden en had Michel Kuiperij zijn ploeg al naar de kant gehaald. Dit speelde Halley mooi in de kaart, want zij hadden 5 publiekswissels op het programma staan en zo konden deze speelsters ook het verdiende einde krijgen van een lange volleyballoopbaan. De uitslag van deze set werd nog wat dragelijker voor de dames uit het achtkastelendorp, maar er werden te veel individuele fouten gemaakt om nog aanspraak te maken op meer.

Met 1 welverdiend punt in de tas, werd er snel gedoucht om nog aan te kunnen sluiten bij de ontknoping van de kampioenspoule van de heren in Doetinchem. Het afsluitende feestje in de kantine werd ook nog even meegepakt. Een einde van een mooi seizoen, waarin Dash dames 1 als vijfde is geëindigd. Een knappe prestatie met een topzware blessurebank. Publiek, bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun, zelfs tijdens de lelijkste wedstrijden!