Dash houdt geen punten in eigen huis tegen VoCASA Nijmegen

14 maart 2022

Afgelopen donderdag 24 februari mochten de Vordenaren thuis tegen VoCASA dames 2 spelen. Het team uit Nijmegen stond momenteel op de derde plek. In verband met corona én twee blessures (tijdens de training van dinsdag) begon Dash met drie speelsters minder. 

In de eerste set kwam het team uit Vorden al snel op een flinke achterstand van 2-8. De pass kwam niet aan en ook scoren lukte niet. Halverwege de set draaide Dash bij! Op gegeven moment stond het zelfs 25-25. Helaas wist VoCASA hier aan het langste eind te trekken. Met 25-27 ging de set naar het team uit Nijmegen.

De tweede set ging aardig gelijk op. VoCASA maakte meer persoonlijke fouten, waardoor de Vordenaren bij konden blijven. Halverwege de set raakte er nóg een midspeelster van Dash geblesseerd. Het team uit Nijmegen haalde daar voordeel uit en trok ook de tweede set naar zich toe. Het resulteerde in 20-25.

Met 0-2 achterstand begon Dash aan de derde set. Door de servicedruk kwam de pass van VoCASA onder druk te staan, waardoor Dash punten pakte. De set ging gelijk op. Veel lange rally’s zorgden voor een spannende derde set. Nijmegen wist ook deze set naar zich toe te trekken. De set eindigde in 23-25.

De laatste set begonnen de Vordenaren slecht. De servicedruk van VoCASA zorgde ervoor dat Dash weinig aanvallende kracht kon bieden. Veel ballen moesten gered worden, waardoor het team uit Nijmegen de kans kreeg om het af te maken. Toen Nijmegen op matchpoint kwam te staan, zorgde Jade Veenstra nog voor een fenomenale serviceserie. Helaas was het verschil in punten te groot en won VoCASA de wedstrijd met 0-4. De laatste set eindigde in 19-25. Dash dames 1 speelt 12 maart in Denekamp tegen TiMaX/DeVoKo dames 1 om 16:30. Geen plannen? Kom kijken!