Dash DS1 pakt 1-3 zege in Groningen

5 november 2023

Op zaterdag 4 november mochten de dames van Dash zich opmaken voor een lange rit naar het noorden. Om 13:00 uur stond de wedstrijd tegen Donitas dames 2 in Groningen gepland. In de ijskoude hal, bijna zonder publiek (vanwege een afgezette tribune) startte de wedstrijd uiteindelijk om 13:25 uur. De twee meegereisde supporters uit Vorden kregen VIP-plaatsen op de bank bij Dash en daarmee kon de wedstrijd écht beginnen.

De Vordenaren schoten uit de startblokken! Dankzij een fantastische serveserie van Anouk Versteege-Nijbroek kwam de ploeg uit Vorden al gauw op een ruime voorsprong van 2-11. De blokkering stond goed, waardoor Donitas moeilijk kon scoren. Aan de kant van Dash werd veel verdedigend en gescoord. De set werd snel binnengehaald en eindigde in 17-25.

De tweede set ging lang niet zo makkelijk als de eerste. Daarentegen zelfs. Donitas leverde meer servicedruk en kon beter in hun eigen spel komen. Passend kreeg de ploeg uit Vorden het wat lastig en ook aanvallend lukte het niet zoals in de eerste set. Al gauw keken de dames van Dash tegen een achterstand van 20-13. Echter wisten ze zich goed terug te vechten, maar het was niet genoeg. De set ging naar Donitas met 25-22.

Met een andere opstelling dan de eerste twee sets begon de Vordense ploeg aan de derde set. Donitas leverde gelijk goede servicedruk, waardoor Dash tegen een achterstand van 6-3 aankeek. Femke Vlogtman wist hier met haar service 6-7 van te maken en zo stonden de Vordenaren ineens weer op voorsprong! Dash voerde de druk verder op en sleepte de derde set binnen met 17-25.

Een 1-3 overwinning zou mooi zijn, maar het ging niet vanzelfsprekend aan het begin van de vierde set. Er werden onnodige fouten gemaakt, waardoor het gelijk op ging tot de 15. Een fenomenale serveserie (met maar liefst drie directe punten) van Lot Meijer leidde Dash naar de overwinning. Vier punten namen de dames van Dash mee terug naar Vorden. De laatste set eindigde in 16-25.

Volgende week spelen de Vordenaren in eigen hal om 18:00 uur tegen Tornado Geesteren DS1.