Dash dames 1 verliest nipt in Zwolle

13 februari 2023

Op zaterdag 11 februari speelden de dames van Dash dames 1 een uitwedstrijd tegen VC Zwolle dames 2. Met een rijkgevulde bank en wat zieken en geblesseerden die toch hun shirt aantrokken, was het duidelijk dat deze wedstrijd een zware kluif zou worden.

De eerste set begonnen de dames van Dash scherp. Met een goede service pass kon het spel mooi worden verdeeld. De dames wisten gebruik te maken van het lange blok van de Zwolse dames, waardoor de tegenstander goed onder druk gezet kon worden. Met een voorsprong van 24-19 leek het vanzelfsprekend dat de set naar de Vordense dames ging. Toch werd het nog even spannend toen de dames van Zwolle tot 22 punten terugkwamen. Door een snoeiharde aanval van Pien Meijer werd uiteindelijk de set beslist en binnengehaald (22-25).

De tweede set kwam VC Zwolle meer in haar spel. Door de druk van de tegenstander werd het lastig om van het grote blok gebruik te maken. Ook werd de servicedruk minder aan de kant van Vorden. Dit resulteerde in een 25-21 verlies van set 2.

Met een aantal wisselingen in de opstelling begonnen de Dash dames weer scherp aan de derde set. Er werd een voorsprong opgebouwd van vier punten (7-11). Hierdoor konden de dames van 180 km/per uur in de 5, doorschakelen naar de 6. Helaas verslapte toen het spel en moest er snel weer worden teruggeschakeld. De voorsprong werd ingeleverd waardoor de set weer gelijk opging. Na een spannende eindfase, werd de set verloren in 26-24.

Set vier leek kansloos toen de Vordense dames meteen tegen een forse achterstand aankeken (6-0). Met een fantastische service van Pien Meijer kon deze achterstand binnen no-time worden teruggedraaid naar 6-6, waardoor alles weer mogelijk was. De laatste set ging gelijk op. Met een eindstand van 23-25, trok Dash dames 1 aan het langste eind en was het tijd om de beslissende vijfde set te spelen.

De vijfde set begon wat slordig, met eigen fouten. Vijftien punten geven geen ruimte om dit te herstellen. Deze set ging verloren met 15-10, waardoor de wedstrijd met 3-2 werd verloren. Aankomende zaterdag, 18 februari, speelt Dash dames 1 om 18:00 uur thuis tegen Sudosa-Desto dames 3.