Dash dames 1 verliest in Zwolle

11 december 2023

Afgelopen zaterdag, 9 december, speelden de dames van Dash hun laatste uitwedstrijd van de eerste helft van het seizoen. Koploper VC Zwolle dames 2 was de tegenstander. De dames waren gebrand om zoveel mogelijk punten mee te nemen naar Vorden.

De eerste set begon prima. Al snel werd duidelijk dat een goede servicedruk nodig was om de dames uit Zwolle onder druk te zetten. Helaas lukte het Dash dames 1 niet om vanaf het begin van de set de druk erop te houden, waardoor deze set werd verloren met 25-16.

Met het idee dat er veel meer te halen viel, begonnen de dames aan set 2. De servicedruk was meteen veel beter, waardoor de sterke aanval van Zwolle minder goed uit de voeten kwam. Deze set waren de rollen omgedraaid en werd gewonnen met 17-25. Het eerste punt van de wedstrijd was binnen.

Na het goede spel uit de vorige set, waren de dames gebrand om nog meer punten mee te nemen naar Vorden. Het eerste deel van de derde set ging dan ook gelijk op. Helaas kwamen de dames uit Zwolle terug met een sterke serviceserie. Hierdoor werd het spel voorspelbaar en konden de Dash dames niet meer dan 14 punten halen. (25-14)

De laatste set dan; vol goede moed begonnen de het team om van de wedstrijd een vijfsetter te maken. Aan inzet geen gebrek, maar Zwolle was ook deze set een maatje te groot. Een achterstand van 17-9 was te groot om in te halen waardoor ook deze set verloren ging. Eindstand: 3-1 verloren.

Aankomende zaterdag, 16 september, speet Dash dames 1 om 18:00 haar laatste thuiswedstrijd van 2023 tegen Veracles dames 2 uit Groningen.