Dash dames 1 behaalt 3-1 overwinning tegen Emmen’95 dames 1.

27 november 2023


Het was weer zaterdag (25 november): wedstrijddag! De meiden uit Emmen kwamen naar Vorden waar om 18.00 uur de strijd losbarstte.

De eerste set begon moeizaam voor de dames van Dash. Ze keken al snel tegen een achterstand aan van vier punten en Emmen’95 zette door. Met een stand van 8-16 was het duidelijk, het moet anders. Het spel aan de kant van Dash werd veranderd met dubbele wissels hier en daar. Opeens was Dash terug in de wedstrijd. 21-21, tijd voor de big points! Dash wist zich ondanks de achterstand terug te knokken en de set te kantelen in hun voordeel. Een nipte overwinning van 26-24. Het publiek werd direct op het puntje van hun stoel gezet.

In de tweede set liet Dash zien waar ze in de eerste set mee geëindigd waren. Vanaf het eerste fluitsignaal namen ze het initiatief in handen. De tweede set werd overtuigend gewonnen met 25-19.

In de derde set leek het erop dat Dash terugviel in de eerste set. De Vordenaren keken weer vanaf het begin van de set tegen een achterstand aan. Bij een set stand van 11-16 ging de knop om bij Dash en slaagden erin geleidelijk het verschil te maken. 16-16
d’rop en d’rover. Met hard werken trokken de Dash-dames de set naar zich toe met een score van 25-22.

Zou het Dash dan nu eindelijk een keer gaan lukken om de 4-0 dit seizoen te pakken..?! Helaas…. Dash dames 1 begon de vierde set met een slechte start waardoor Emmen’95 de kans kreeg om terug te vechten. En dat deden de dames van Emmen. Dash wist dit keer de achterstand niet meer in te halen en de set werd verloren met 16-25. Weer niet de volle punten voor Dash.

Hoewel de vierde set een tegenvaller was, kunnen de dames van Dash dames 1 tevreden zijn. Niet de volle punten maar wel weer een 3-1 overwinning!

Volgende week zijn de Vordenaren een weekend vrij, maar 9 december spelen ze weer in Zwolle om 14.30 tegen VC Zwolle Dames 2.