Dash blijft puntloos in Denekamp

14 maart 2022

Zaterdag 12 maart was het voor de dames van Dash tijd om aan te treden tegen TiMaX/DeVoKo dames 1, de tweede ontmoeting tussen de teams dit seizoen. Dash voorafgaand de nummer 8 van de competitie en Devoko de nummer 4.

Met een maximum van vijf eigen speelsters op een training was de voorbereiding voor Dash allesbehalve optimaal. Gelukkig konden er meiden uit dames 2 en de B1 aanhaken waardoor de Vordenaren in ieder geval met goed gevulde auto’s richting de Duitse grens konden gaan, met als eindstop Denekamp.

De wedstrijd begon voor de dames uit Vorden fantastisch. Niet omdat de servicepass zo goed lag, allesbehalve zelfs, maar omdat Mandy voor het eerst weer vanaf de start mee deed! Aan het begin van de set wist Dash een klein gaatje te slaan na een goede serviceserie van spelverdeler Jade, maar helaas zette deze goede flow zich niet voort tijdens de rest van de set. De meiden van Devoko wisten namelijk met hun diepe serve Dash onder druk te zetten, waardoor het aanvallend ook voorspelbaarder werd. Dash kreeg hier te laat grip op en trok aan het kortste eind en de set ging verloren met 25-20.

Over de tweede set kunnen we kort zijn. Dash mist felheid en de meiden van Devoko weten met goed verdedigend werk de ballen van de grond te houden. Alles valt net de verkeerde kant op en de Vordenaren geven zich te gemakkelijk gewonnen. Eindstand 25-14 verlies voor Dash.

Vrijuit spelen en plezier maken, dat is de opdracht voor Dash aan het begin van set 3. Met deze instelling krikt het niveau van de Vordenaren iets omhoog. Met een serviceserie van Anouk Versteege en goed uitpakkende dubbele wissels weet Dash de thuisspelende ploeg goed bij te houden. Helaas was DeVoKo niet van plan om zomaar een set weg te geven. DeVoKo blijft scherp en sterk spelen en weten hierdoor alsnog nog te winnen. Ook deze set gaat naar de thuisspelende ploeg met 25-21.

Dash speelt ook de laatste set niet het niveau dat nodig is om de meiden uit Denekamp te verslaan. Kort samengevat: TiMax/DeVoKo is vandaag de betere ploeg en Dash gaat puntloos terug naar Vorden en Oostenrijk. Een bedankje richting onze trouwe supporters die mee zijn gereisd, jullie zijn top. Een pluspunt daarbij is dat de overige enkels heel zijn gebleven. Op naar een nieuwe trainingsweek, voorbereidend richting de volgende wedstrijd! Aanstaande zaterdag, 19 maart, speelt Dash namelijk weer een thuiswedstrijd tegen Donitas Dames 2. Komt dat zien, 18:00 in ’t Jebbink!