21 november 2023

Wedstrijdverslag Dynamo Tubbergen D1 – Dash D1

Op zaterdag 18 november mochten de dames van Dash zich opmaken voor een uitwedstrijd in Tubbergen. Na een autorit van een uurtje kwamen we aan in Tubbergen. Om 16:30 klonk het eerste fluitsignaal.

Over de eerste set kunnen we kort zijn. We begonnen slecht, binnen no-time stonden we met 10-0 achter. Hierdoor liepen we de rest van de set achter de feiten aan. Door veel eigen fouten lukte het ons niet om in het spel te komen. Binnen 20 minuten stond er een setstand van 25-14 en een 1-0 achterstand op het scorebord.

Duidelijk was dat we in de tweede set feller en met meer lef moesten gaan spelen. Dit lukte wat beter dan in de eerste set. De tweede set ging een stuk gelijker op en met een stabielere pass, meer variatie in de aanval en een betere servicedruk wisten we het de dames uit Tubbergen moeilijker te maken. Met hard werken en vechtlust lukte het ons om beter in de wedstrijd te komen. Helaas wisten we bij de big points niet door te drukken, we verloren de set met 26-24.

De derde set lukte het ons om het betere spel van de tweede set door te zetten. Met een sterkere servicedruk wisten we de dames uit Tubbergen meer onder druk te zetten en ook aanvallend kwamen we er beter door. Na een kleine achterstand in het midden van deze set, wisten we een tandje bij te schakelen en lukte het ons deze set over de streep te trekken met 21-25.

De vierde set ging in het begin gelijk op. Tot 14-14 kon deze wedstrijd nog alle kanten op gaan. Helaas lukte het ons na deze gelijke stand niet meer om door te drukken en wisten we de bal niet meer op de grond te krijgen. Met 25-17 ging deze set verloren en daarmee eindigde de wedstrijd met een 3-1 nederlaag.

Helaas een verloren wedstrijd waarbij we niet ons eigen spel hebben kunnen laten zien. Jammer, maar ook zulke wedstrijden zitten er soms tussen. We zijn er extra op gebrand om volgende week in eigen huis weer beter spel te laten zien. Zaterdag 25 november spelen we om 18:00 uur tegen Emmen ‘95 D1 in ’t Jebbink in Vorden. Hopelijk zien we jullie dan!